Färsbiffar i krämig senapssås


5 portioner
500 g blandfärs
3/4 dl ströbröd
1 dl grädde, 40%
1/2 dl vatten
10 hackade ansjovisfiléer
1/2 -1 dl hackad persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Senapssås:
3 dl grädde, 40%
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
ca 1 msk kalvfond
ca 1 1/2 msk Maizena majsstärkelse
salt, peppar

Sätt ugnen på 200°.

Blanda ströbröd med grädde och vatten, låt svälla ca 5 minuter. Blanda i köttfärs, hackad ansjovis, persilja, ägg, salt och peppar och forma till 10 biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna tills de fått färg. Lägg över biffarna i ugnsformen.

Senapssås:
Koka ev. ur stekpannan med vatten och tillsätt grädde, senap, fond samt majsstärkelse och låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna och efterstek ca 15 minuter i ugnen. Ta ut och garnera med persilja och lingon.

Servera med kokt potatis eller klyftpotatis. Lättkokt broccoli och rårörda lingon.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: