Kycklingfilé med ajvar och fetaost

Saftig kycklingfilé i en enkel sås med mycket smak! Den smulade fetaosten ser inte så aptitlig ut men gott blev det.
4 portioner
4 mindre kycklingfiléer
eller 3 stora ca 600 g
smör och rapsolja

2 dl grädde, 40%
1/2 dl vatten
3/4 dl ajvar relish (mild eller stark)
150 g fetaost, som tärnas
2 tsk flytande honung
2 klyftor vitlök, pressade
1 – 1 1/2 tsk torkad oregano
salt & svartpeppar

Ugn 200°C

Dela kycklingfiléerna på hälften så det blir 8 tunna filéer.
Krydda dem med lite salt och grovmalen svartpeppar.
Bryn dem i smör och rapsolja i en stekpanna.
Lägg sedan över dem i en gratängform.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i stekpannan där du stekt kycklingen, sjud och smaka av. Tänk på att fetaost innehåller ganska mycket salt.

Häll såsen över kycklingfiléerna. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen tills den är genomstekt, ca 15-20 minuter. Servera med ris, pasta eller ugnsrostade rotfrukter.

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: