Stuvade ärtor och morötter

2 portioner
1 burk (305 g) ärter och morötter
1 dl mjölk
1 dl spad från burken
1 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
Salt och lite vitpeppar

Smält smöret i en kastrull och tillsätt vetemjölet och rör om. Tillsätt grönsaksspadet lite i taget och vispa under tiden. Tillsätt sedan mjölken. Blandningen får ett litet uppkok mellan varven, så att stuvningen blir slät. Krydda med salt och lite vitpeppar. Tillsätt ärterna och morötterna och klipp i persilja.
Håll stuvningen varm medan du steker korv av valfri sort till.

Minska spadet från burken och ta mjölk i stället för mindre sötma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.