Krögarpanna med kyckling

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 msk smör
3 bananschalottenlök
1 klyfta vitlök, liten
200 g champinjoner
1 msk färsk dragon (1/2-1 tsk torkad dragon)
1 msk färsk timjan
1 – 2 msk dijonsenap
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1-2 msk cognac
salt
svartpeppar, nymalen

Gör såhär:
Stek kycklingen i smör på båda sidor på medelvärme så att de får lite färg men inte blir brända, i ca 3 minuter. Salta och peppra runtom. Lägg över på en tallrik, men spara fettet i pannan.

Skala och strimla löken på längden. Skala och finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i halvor.

Fräs löken, vitlöken, champinjonerna, dragon och timjan i fettet i pannan. Ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen över alltihop.

Rör ner dijonsenap och vin och låt koka tills ungefär hälften av vinet har ångat bort. Häll i grädden och blanda ner crème fraichen. Tillsätt cognac och smaka av med salt och låt koka upp.

Skär kycklingen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem i såsen. Koka till kycklingen är klar.

Glaserade rödbetor
ca 400 g rödbeta
1 msk smör
1 msk honung
1 msk citron
4 stjälk dragon
salt
Skala och skär rödbetorna i klyftor. Vatten så att det knappt täcker, koka dem mjuka.
Häll av och värm på i en kastrull med smör, honung, citronsaft, dragonstjälkar samt salt. Vänd runt tills betorna fått en glansig yta.

Serverade krögarpannan med de glaserade rödbetorna och hasselbackspotatis.

Receptinspiration! Tareq Taylor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.