Färs- och parmesanbiffar

4 portioner (8 biffar)
500 gram nötfärs
1 st ägg
1 kokt potatis, mosad
1/2 dl grädde
1 dl färsk riven parmesanost
1 dl gräslök, hackad
1 st pressad vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda allt till en smidig färssmet. Forma till biffar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn biffarna till fin färg runt om i ca 5 minuter. Dra ner värmen och efterstek under lock 5-10 minuter. Ha koll på biffarna så att de inte blir för mycket stekta, de blir väldigt saftiga och goda om du tar bort dem precis när köttsaften har blivit klar och de har blivit fasta.

100 gram färskost
1 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 1/2-2 msk kalvfond (eller köttbuljongtärning)
ca 2 tsk maizenaredning, strö
salt och svartpeppar
1/2 msk soja

Häll vatten, grädde, färskost, kalvfond och soja i stekpannan och koka upp. Strö över ca 2 tsk maizenaredning, strö eller till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra en stund så att såsen tjocknar något. Lägg ner dom färdiga biffarna och låt dom puttra med en stund, så att såsen får smak av biffarna

Tomatsalsa

Tärna två kvisttomater eller motsvarande mängd körsbärstomater.
Blanda med 2 tsk olivolja, 1 msk finhackad gräslök, ett par nypor flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak. Så gott!

Receptinspiration!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.