Lövbiffsrullader

6 portioner
800 g lövbiff
1 pkt skivad bacon (à 140 g)
(2 hela saltgurkor i stavar)
1/2 gul lök i små klyftor
1 morot i stavar
2 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
(1 tsk allkrydda)
smör till stekning

Till bräsering
ca 5 dl vatten så att det knappt täcker
1 köttbuljongtärning eller 1 1/2 – 2 msk kalvfond

Sås
ca 4 dl sky från rulladerna
2-3 dl grädde
1 msk soja
1 1/2 msk majsstärkelse
1 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar

Skär saltgurkorna i stavar och dela dem på mitten. Skala och klyfta lök och morot.

Lägg ut lövbiffen och bred på senap. Fördela bacon, saltgurka, morötter och lökklyftor på köttet. Rulla ihop dem hårt och fäst med en tandpetare.

Bryn rulladerna i smör och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker dem och smula i buljongtärningen/fond. Koka rulladerna sakta under lock ca 60 minuter eller tills tandpetarna lätt kan lossas från köttet.

Ta upp rulladerna ur buljongen och ta ur tandpetarna.

Koka ev. ihop buljongen i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och red såsen med majsstärkelse utblandat med lite vatten. Smaka av såsen med gelé, salt och peppar.

Lägg i rulladerna i såsen och koka upp.

Servera rulladerna med kokt potatis, gelé, inlagd gurka eller bönor och en sallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.