Ugnsbakad kycklingfilé med krämig fetaostsås

4 portioner
3 kycklingfiléer, ca 600 g
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde +1/2 dl vatten
100 g fetaost
2 – 3 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk timjan
salt
svartpeppar, grovmalen
1 pkt bacon

Gör såhär:

1) Dela kycklingfiléerna i 4 delar, skär dem på längden. Salta och peppra kycklinfiléerna och lägg dem i en smord ugnsform. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min.

2) Lägg fetaosten i en bunke och smula sönder den. Häll i creme fraiche, grädde, vatten, sweet chilisås, pressa i vitlöksklyftor och ha i färsk timjan. Hacka den innan. Krydda efter smak.

3) Ta ut kycklingen och häll såsen över kycklingen.
Ställ in i ugnen igen och låt stå och puttra i 15 – 20 minuter till.

4) Skiva baconen i mindre bitar och stek dem knapriga.
Servera sedan kycklingen med ris eller pasta och en sallad. Häll över lite bacon just innan du ska äta.

Recept Niiinis.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.