
4 portioner
3 kycklingfiléer, ca 600 g
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde +1/2 dl vatten
100 g fetaost
2 – 3 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk timjan
salt
svartpeppar, grovmalen
1 pkt bacon
Gör såhär:
1) Dela kycklingfiléerna i 4 delar, skär dem på längden. Salta och peppra kycklinfiléerna och lägg dem i en smord ugnsform. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
2) Lägg fetaosten i en bunke och smula sönder den. Häll i creme fraiche, grädde, vatten, sweet chilisås, pressa i vitlöksklyftor och ha i färsk timjan. Hacka den innan. Krydda efter smak.
3) Ta ut kycklingen och häll såsen över kycklingen.
Ställ in i ugnen igen och låt stå och puttra i 15 – 20 minuter till.
4) Skiva baconen i mindre bitar och stek dem knapriga.
Servera sedan kycklingen med ris eller pasta och en sallad. Häll över lite bacon just innan du ska äta.
Recept Niiinis.se