Stekt falukorv med senapssås

För 4 personer:
• 1 msk smör
• 2 dl grädde (40%) + 2 dl mjölk
• 2 tsk dijonsenap
• 1 1/2 msk skånsk sötstark senap
• 1/2 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk grönsaksfond
• 1 msk finhackad persilja eller 2 tsk torkad timjan
• salt och peppar efter smak

GÖR SÅ HÄR:
1. Smält smöret i en gryta/stekpanna.
2. Tillsätt övriga ingredienser (Vill du ha en senapssås som passar till ex. falukorv eller fisk, använd persilja. Vill du ha en som passar till fläskfilé eller viltkött, använd timjan.)
3. Låt sedan såsen puttra på låg värme och reducera ned till önskad konsistens och smak. Vispa mellan varven och smaka av.
4. Sist smaka av med salt & peppar.
5. Servera!

Instagram & Facebook: M_Ace_ing_Kitchen — på Masses Kök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.