Kycklingfrestelse

4 portioner
800 g skalad potatis, strimlad
ca. 400 g kycklingfilé, strimlad (2 stora kycklingfiléer)
1 msk smör
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
salt (hade ca 1 1/2 tsk till hela rätten)
2 krm svartpeppar, grovmalen
1 1/2 msk kycklingfond
(1 msk sweet chilisås)
2 dl mjölk
3 dl grädde, 40%

Gör så här:
Skala potatis och skär i strimlor för hand eller på mandolin.
Skala lök och vitlök, hacka den.
Strimla kycklingfiléerna och stek i smör, tillsätt löksorterna och curryn och stek lite till.
Smöra en ugnssäker form. Varva potatis och kycklingblandningen. 
Se till att det är potatis överst och i botten.
Häll på gräddmjölk blandad med kycklingfond och ev sweet chilisås för styrka.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 1 timme 15 minuter med mjölig potatis och 1 1/2 timme med fast potatis. Täck formen med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg i ugnen.

Receptinspiration från Ann-Catrin Hagnäs i matgruppen Husmanskost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.