
Ett populärt youtube recept av Marcus Aujalay.
4 personer
550 g falukorv, jag hade Deli
1 gul lök, liten
2 tomater
1 bit zucchini
1 röd paprika
2 msk dijonsenap
2 dl Heinz chilisås
2 dl vispgrädde
2 skivor formfranska
1 kruka kruspersilja
1 msk raps eller olivolja
salt och svartpeppar
Ugn 200 grader ca 20 minuter.
Skär falukorven i skivor och rada ut den platt på t ex en plåt eller bakplåtspapper. Pensla med dijonsenap.
Skär zucchini, tomat, paprika och lök i skivor och krydda med salt&peppar på varje skiva. (Detta gör tydligen skillnad enl mästerkocken!) Varva allt i en form.
Blanda ihop chilisauce, grädde, salt och peppar. Fördela såsen över korvblandningen.
Ta bort kanterna på formfranskan och skär i bitar. Mixa ihop i matberedare med persilja och strö över korvblandningen.
Potatismos med parmesanost
800 g mjölig potatis, skalad
ca 2 dl mjölk
2-3 msk smör
2 dl riven parmesanost
lite salt & peppar
Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Värm smör och mjölk, rör ner och avslutningsvis parmesan. Smaka av med salt och vitpeppar.