Kyckling Cordon Bleu

2 portioner
2 kycklingfiléer
2 skivor rökt skinka
4 skivor smakrik ost
ca 1/2 msk dijonsenap

Panering:
1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2-3 msk smör till stekning

Skär kycklingfiléerna i två delar, så det blir två tunnare filéer. Banka ut varje del mellan två ark plastfolie så de blir tunna och stora.

Bred dijonsenap på varje skiva kyckling. Lägg sedan 2 skivor ost på två av de utbankade kycklingfiléerna. Lägg på skinka. Toppa med ytterligare 2 skivor ost och lägg på de andra kycklingfiléerna som lock. Salta & peppra och kläm åt dem ordentligt. Tänk på att skinka och ost är salt!

Vänd dem först i vetemjöl blandat med salt och peppar, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Låt dem ligga tills paneringen torkat in något. Stek på svag värme i smör/ rapsolja för en vacker stekyta. Jag efterstekte i ugn, 200 grader tills kycklingens innertemp nådde 72 grader, cirka 5-10 minuter.

Gourmetsås, 2 portioner
1/4 röd paprika
1/4 purjolök
1/2 msk dijonsenap
några grönpepparkorn
1/2 msk soya
2 tsk oxfond
1/4 grönsaksbuljongtärning
3/4 dl vatten
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde

Hacka paprika och purjolök. Stek det i olivolja eller smör, det ska mjukna, inte få färg. Häll i soya, dijon, oxfond, grönpeppar, buljongtärning och rör om. Häll på vatten och låt puttra ett par minuter. Häll på creme fraiche och grädde och låt puttra i ytterligare 10 min. Rör om då och då.
Såsen hittade jag hos Niiinis!

Servera Cordon Bleu tillsammans med strips eller hasselbackspotatis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.