Absolut bästa fläskfilén

4 portioner
1 fläskfilé, ca 600 g putsad
salt & peppar
150 g philadelphiaost
(originalreceptet har mascarponeost)
3/4 st grönsaksbuljongtärning
1 dl crème fraîche
1 1/2 dl grädde
2 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
3/4 – 1 dl mango chutney
1 paprika
10 cm purjolök eller 2 schalottenlökar
smör till stekning

Skär fläskfilén i skivor, salta & peppra och stek dem i smör. Lägg dem sedan i en ugnsform.
Skär purjolöken och paprikan i mindre bitar och fräs lite i stekpannan efter att du stekt köttet. Lägg grönsakerna över köttet i ugnsformen.
Vispa ihop philadelphiaost, grädde, crème fraîche, vatten, sambal, mango chutney och buljongtärning och koka upp. Slå sedan såsen över köttet.
Sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter.
Jag serverade med ris och sallad till gratängen.

Matklubben med ändringar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.