Stekt torskrygg med kall crème fraîche sås

4 portioner
600 g torskrygg, 4 st á 150 g
1 dl vetemjöl
1 stort ägg, uppvispat
1 – 1 1/2 dl panko ströbröd (asiatiskt)
eller ströbröd
salt &vitpeppar

Torka torsken med hushållspapper. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, därefter i äggen lätt vispade och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja i några minuter på var sida tills paneringen fått fin färg och torsken är genomstekt.

Kall sås
2 dl crème fraiche, naturell
3 msk dill, fryst
3 msk gräslök, fryst
0,5 st lime, både saft och zest
salt

Hacka gräslök och dill smått om du har färsk. Blanda gräslök och dill med creme fraîche och smaka av med limezest, lime saft och salt. Rör inte för mycket då blir såsen blir lös. Öka mängden om du vill ha mera sås.

Persiljeslungad morot och zucchini
300 g morot
300 g zucchini 
1/2 klyfta vitlök eller vitlökspulver
25-50 g smör 
0,5 dl persilja (hackad) 
lite salt och svartpeppar
(italiensk salladskrydda)

Gör såhär:
Skär moroten och zucchinin i stavar. Cirka 1 cm tjocka och 10 cm långa. Hacka vitlöken.
Börja med att fräsa morötterna i några minuter i smöret. Tillsätt zucchinin och låt allt fräsa tills morötterna är al dente (mjuka med lite tuggmotstånd). Tillsätt vitlök mot slutet.
Salta och peppra och tillsätt persiljan och vänd runt allt i pannan. Sen är det bara att servera.
Recept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.