
4 portioner
600 g torskrygg, 4 st á 150 g
1 dl vetemjöl
1 stort ägg, uppvispat
1 – 1 1/2 dl panko ströbröd (asiatiskt)
eller ströbröd
salt &vitpeppar
Torka torsken med hushållspapper. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, därefter i äggen lätt vispade och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja i några minuter på var sida tills paneringen fått fin färg och torsken är genomstekt.
Kall sås
2 dl crème fraiche, naturell
3 msk dill, fryst
3 msk gräslök, fryst
0,5 st lime, både saft och zest
salt
Hacka gräslök och dill smått om du har färsk. Blanda gräslök och dill med creme fraîche och smaka av med limezest, lime saft och salt. Rör inte för mycket då blir såsen blir lös. Öka mängden om du vill ha mera sås.
Persiljeslungad morot och zucchini
300 g morot
300 g zucchini
1/2 klyfta vitlök eller vitlökspulver
25-50 g smör
0,5 dl persilja (hackad)
lite salt och svartpeppar
(italiensk salladskrydda)
Gör såhär:
Skär moroten och zucchinin i stavar. Cirka 1 cm tjocka och 10 cm långa. Hacka vitlöken.
Börja med att fräsa morötterna i några minuter i smöret. Tillsätt zucchinin och låt allt fräsa tills morötterna är al dente (mjuka med lite tuggmotstånd). Tillsätt vitlök mot slutet.
Salta och peppra och tillsätt persiljan och vänd runt allt i pannan. Sen är det bara att servera.
Recept!