Skinkschnitzel fylld med skinka och ost

4 personer:
4-8 skinkschnitzlar, ca 500 gr
2 skivor Emmentaler ost/ st
1/2 – 1 skiva rökt skinka/st
1/2-1 msk dijonsenap
salt & peppar

Panering:
3/4 dl vetemjöl
1 ägg, lätt vispat
1 1/2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
smör

Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem. Salta och peppra, smeta ut dijonsenap på varje schnitzel. Lägg på ost, skinkskiva, ost på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Mina var stora så jag vek över den andra hälften. Salta & peppra lite till.
Hetta upp en stekpanna med smör, vänd bägge sidor i vetemjölet, uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas, ca 6 minuter per sida.

Hasselbackspotatis 
8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 msk ströbröd

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 25 min. beroende på storlek. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd. Baka potatisen i ytterligare 20 min. tills den är färdig.

Servera med bearnaisesås, hasselbackspotatis, lättkokt broccoli och en sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.