Kokt torsk med äggsås

4 portioner
600 g torskfile eller torskrygg, går bra med fryst
1 1/2 tsk salt
5 dl vatten
2 msk konc. fiskfond

Tina fisken om den är fryst. Koka upp vatten, salt och fiskfond i en traktörpanna. Lägg ner fisken i buljongen och låt den sjuda på svag värme under lock i ca 3 min. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Spara kokspad till såsen.

Ägg- och dillsås:
3 -4 st ägg, hårdkokta
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl kokspad, ev silat
salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk citronsaft
1/2 dl hackad dill, ev fryst
1/2 dl hackad gräslök, ev fryst

Hårdkoka äggen.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Vispa ner mjölk, grädde, kokspad och citronsaft.
Låt koka upp så den tjocknar.
Hacka äggen och tillsätt dem tillsammans med finhackad dill och gräslök.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.