Laxsoppa

400 – 500 g lax i tärningar
3 morötter (150 g)
4 medelstora potatisar (400 g)
1 purjolök, ca 150 g
8 dl vatten
3 msk fiskfond (2 fiskbuljongtärningar)
1 dl crème fraîche
2 dl grädde
2 dl djupfrysta gröna ärtor
salt, ca 3/4 tsk
svartpeppar och vitpeppar

Till redning:
1 msk vetemjöl 

Till servering:
citronsaft
dill, färsk eller djupfryst

1. Skala, skiva morötterna och tärna potatisen.

2. Skjölj och skär purjolöken i strimlor. Lägg i en stor gryta.

3. Tillsätt fiskfond eller fiskbuljongtärning.

4. Späd med vatten och låt småkoka i ca 15-20 min. beroende på potatissort.

5. Tillsätt crème fraiche och grädde. Red ev av med vetemjöl utrört i vatten.

6. Tärna laxen och lägg i soppan. Låt den koka upp hastigt så fisken bara blir genomkokt.

7. Smaka av, krydda, pressa i lite citron och strö över dill.

8. Servera med valfritt bröd!

Recept med lite ändringar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.