Kalasröra

4 portioner 
400 g nötfärs eller blandfärs
125 g purjolök
smör till stekning
1 msk vetemjöl
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 msk kinesisk soya
2 dl vispgrädde
125 g (ca 2 dl) djupfrysta ärtor
2 dl lagrad, riven ost

Tips! Tillsätt 1 msk kalvfond eller 1/2 köttbuljongtärning och lite tärnad paprika för färg och smak.

Bryn köttfärsen först, sen den strimlade skjölda purjolöken och ev. tärnad paprika.
Strö över vetemjöl, salt och peppar. Rör om och tillsätt soya och grädde.
Låt röran puttra på svag värme under lock ca 10 minuter. Rör då och då. Tillsätt ärtorna och den rivna osten.
Obs! När du tillsatt osten bör du ta bort färsen från plattan så att osten inte trådar sig och blir seg. Ta en god ost med kraftig smak.

Servera med potatismos, ris eller pasta.

Receptklubben Mästerkocken som gav ut receptkort under 1970-talet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.