Torskrygg med sandefjordsås

Snabbrimmad tinad torskrygg, 2 portioner i saltlag 10 minuter (3 dl vatten+3 tsk salt)
Detta gör att torsken blir fastare i köttet. Ta upp och lägg på hushållspapper för att vila.

250 g – 300 g torskrygg
vitpeppar

Sås
3/4 dl grädde
3/4 dl créme fraîche
50 gram smör
75 g stenbitsrom, hade jag
3 msk gräslök, finhackad
1 – 2 tsk citronsaft, smaka av
ev lite ljus maizenaredning, strö

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader och lägg torskbitarna i en ugnsform – de ska gå i ugnen tills de är 52 grader i inntertemp. ca 20 minuter.

Såsen:
Koka upp grädde och crème fraîche till såsen, vispa ner rumstempererat smör ställ åt sidan. Precis innan servering vänder du ner rom och gräslök smakar av med salt, peppar och citronsaft (efter eget tycke
och smak)
För simmigare sås, red av med lite maizena.

Servera med kokt potatis, lättkokt broccoli och grön sparris.

Receptinspiration

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.