Saftiga biffar i smakrik sås

Originalreceptet var utan vätska men jag tillsatte 1/2 dl vatten.
Köttfärsbiffar (10 – 12 st)
500 g nötfärs
1/2 gul lök, riven eller finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl hackad persilja
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 ägg
ca 3/4 tsk salt
ca 1 1/2 krm svartpeppar, grovmalen
1 tsk paprikapulver
1 tsk grillkrydda
Smör till stekning

Sås
2 msk tomatpuré
2 dl grädde, 40%
3 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
1/2 msk soja, kinesisk
salt, peppar, paprikapulver
smör
ca 1 1/2 msk ljus maizenaredning, strö
1/2 dl hackad persilja

Tips! Att byta ut maizena mot 100 g philadelphiaost i såsen blir också gott.

Biffarna: Riv löken i blandningsskålen, tillsätt ägg, vatten, ströbröd och hackad persilja (spara lite till dekorering) och rör ihop. Tillsätt övriga ingredienser och forma till biffar. Stek biffarna i smör/rapsolja. Biffarna behöver inte bli genomstekta eftersom de blir klara i såsen. Plocka sedan biffarna ur stekpannan.

Såsen: Fräs tomatpurén i samma stekpanna med lite smör på låg värme i någon minut. Häll i övriga ingredienser och låt koka upp. Red med ljus maizenaredning för simmigare sås. Lägg tillbaka biffarna i pannan och låt dem sjuda i såsen på låg värme i ca 10-15 min. Dekorera med persilja mot slutet.

Servera med potatis, ris eller pasta.

Recept hittade jag hos Feliciaskitchenstories, Insta

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.