Originalreceptet var utan vätska men jag tillsatte 1/2 dl vatten.
Köttfärsbiffar (10 – 12 st)
500 g nötfärs
1/2 gul lök, riven eller finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl hackad persilja
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 ägg
ca 3/4 tsk salt
ca 1 1/2 krm svartpeppar, grovmalen
1 tsk paprikapulver
1 tsk grillkrydda
Smör till stekning
Sås
2 msk tomatpuré
2 dl grädde, 40%
3 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
1/2 msk soja, kinesisk
salt, peppar, paprikapulver
smör
ca 1 1/2 msk ljus maizenaredning, strö
1/2 dl hackad persilja
Tips! Att byta ut maizena mot 100 g philadelphiaost i såsen blir också gott.
Biffarna: Riv löken i blandningsskålen, tillsätt ägg, vatten, ströbröd och hackad persilja (spara lite till dekorering) och rör ihop. Tillsätt övriga ingredienser och forma till biffar. Stek biffarna i smör/rapsolja. Biffarna behöver inte bli genomstekta eftersom de blir klara i såsen. Plocka sedan biffarna ur stekpannan.
Såsen: Fräs tomatpurén i samma stekpanna med lite smör på låg värme i någon minut. Häll i övriga ingredienser och låt koka upp. Red med ljus maizenaredning för simmigare sås. Lägg tillbaka biffarna i pannan och låt dem sjuda i såsen på låg värme i ca 10-15 min. Dekorera med persilja mot slutet.
Servera med potatis, ris eller pasta.
Recept hittade jag hos Feliciaskitchenstories, Insta