Himmelsk gryta med fläskfilé

Var observant med salt i denna rätt! Jag bytte ut en del av créme fraîche/grädde mot vatten.

image5 port.

1 fläskfilé, ca 600 g
1 paket bacon, ca 140 g
10 champinjoner
1 grön liten paprika
1 lök
2 klyftor vitlök
Smör/olja att steka i
2 dl crème fraiche
1-2 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 msk oxfond
2 tsk tomatpuré
1/2-1 tsk sambal oelek
1 msk maizena, strö
(salt) & peppar

Skär fläskfilén i tunna skivor. Strimla bacon. Finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna.

Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök, paprika och champinjoner. Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt pressad vitlök, crème fraiche, grädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 15 minuter. För en tjockare sås maizena, strö. Koka en stund. Smaka av med salt & peppar.

Servera fläskfilégrytan med klyftpotatis och en blandad sallad.

Uteslut att reda av och servera med en härlig grönsallad, shiritakinudlar eller broccoli/ blomkål så har du en perfekt LCHF rätt.

Recept original med en del ändringar.

 

 

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: