Storbiff i panna

4 – 5 portioner
500 g nötfärs
1/2 lök
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1/2 tsk sambal oelek, kan uteslutas
1 1/2 krm svartpeppar
1 tsk salt, drygt
smör till stekning

2 1/2 dl grädde, 40%
1 dl vatten
1 msk fransk senap
2 tsk dragon eller timjan
1 tsk tomatpuré
1 tsk soya
1 msk kalvfond

Blanda mjölk och ströbröd, låt stå 5 minuter. Tillsätt ägg, färs, potatismjöl, riven lök och kryddor.
Platta ut till en biff stor som en stor stekpanna. Stek biffen på ena sidan i smör. Dela den i 4 -5 bitar och stek på andra sidan.
Blanda ihop grädde, vatten, senap, tomatpuré, soya, dragon eller timjan, och kalvfond i en skål. Häll över i stekpannan och låt småkoka ca 10 min.

Originalrecept från en veckotidning!

2 reaktioner på ”Storbiff i panna

  1. Tina 4 januari, 2021 / 23:30

    Kul och såsen låter så god! Sambal oelek kanske man skulle använda oftare.

    • brigranis 5 januari, 2021 / 08:56

      Hej Tina, saknar att läsa er blogg! Fick originalreceptet av min svägerska, urklipp från en veckotidning. 2 dl grädde,1 dl vatten, 1 msk fransk senap, 2 tsk dragon,1 msk kalvfond. Jag har svårt att följa ett recept så jag bytte bl a ut dragon till timjan. Sambal oelek, liten burk som håller sig länge är väldigt användbart för att hotta till vissa rätter.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.