Storbiff i panna

4 – 5 portioner
500 g nötfärs
1/2 lök
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1/2 tsk sambal oelek, kan uteslutas
1 1/2 krm svartpeppar
1 tsk salt, drygt
smör till stekning

2 1/2 dl grädde, 40%
1 dl vatten
1 msk fransk senap
2 tsk dragon eller timjan
1 tsk tomatpuré
1 tsk soya
1 msk kalvfond

Blanda mjölk och ströbröd, låt stå 5 minuter. Tillsätt ägg, färs, potatismjöl, riven lök och kryddor.
Platta ut till en biff stor som en stor stekpanna. Stek biffen på ena sidan i smör. Dela den i 4 -5 bitar och stek på andra sidan.
Blanda ihop grädde, vatten, senap, tomatpuré, soya, dragon eller timjan, och kalvfond i en skål. Häll över i stekpannan och låt småkoka ca 10 min.

Originalrecept från en veckotidning!

2 reaktioner på ”Storbiff i panna

  1. Tina 4 januari, 2021 / 23:30

    Kul och såsen låter så god! Sambal oelek kanske man skulle använda oftare.

    • brigranis 5 januari, 2021 / 08:56

      Hej Tina, saknar att läsa er blogg! Fick originalreceptet av min svägerska, urklipp från en veckotidning. 2 dl grädde,1 dl vatten, 1 msk fransk senap, 2 tsk dragon,1 msk kalvfond. Jag har svårt att följa ett recept så jag bytte bl a ut dragon till timjan. Sambal oelek, liten burk som håller sig länge är väldigt användbart för att hotta till vissa rätter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.