Saffranslax med färsk pasta

Saffranslax, 4 portioner
4 laxfiléer á 125 g
1 påse färsk spenat (65 g)
1/2 purjolök
flingsalt och peppar
2 dl grädde eller byt ut 1 dl grädde mot vatten
2 dl créme fraîche
1/2 paket saffran (ca 1/2 krm eller mer efter tycke och smak)
rivet apelsinskal från en 1/2 apelsin

Ugn: 200 grader
Skiva purjolöken och lägg tillsammans med spenaten i en smord ugnsform. Lägg över laxfiléerna, salta och peppra väl. Riv över apelsinskalet från en halv apelsin.

Blanda ihop grädde, (vatten) crème fraîche och saffran i en kastrull och låt koka upp så att saffranet blandar ut sig. Häll över laxen och in i ugnen ca 15 min. Innertemperatur 50-55 grader.

Ugnsbakade romanticatomater, ringla över olja, strö över flingsalt och peppar
Baka sakta i ugnen på 125°C i ca 1 1/2 timme eller 225°C ca 30 minuter.

Recept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.