Saffranslax med färsk pasta

Saffranslax, 4 portioner
4 laxfiléer á 125 g
1 påse färsk spenat (65 g)
1/2 purjolök
flingsalt och grovmalen svartpeppar
2 dl grädde eller byt ut 1 dl grädde mot vatten
2 dl créme fraîche
1/2 paket saffran (ca 1/2 krm eller mer efter tycke och smak)
rivet apelsinskal från en 1/2 apelsin

Ugn: 200 grader
Skiva purjolöken och lägg tillsammans med spenaten i en smord ugnsform. Lägg över laxfiléerna, salta och peppra väl. Riv över apelsinskalet från en halv apelsin.

Blanda ihop grädde, (vatten) crème fraîche och saffran i en kastrull och låt koka upp så att saffranet blandar ut sig. Häll över laxen och in i ugnen ca 15 min. Innertemperatur 50-55 grader.

Ugnsbakade romanticatomater, ringla över olja, strö över flingsalt och peppar
Baka sakta i ugnen på 125°C i ca 1 timme eller 200°C ca 15 minuter.

Serverade med färsk pasta och lättkokt färsk broccoli.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.