Kyckling Kiev 

4 portioner
4 kycklingfiléer
4 baconskivor
3 msk mjöl
2 ägg
150 g panko eller ströbröd
Salt och peppar

Kryddsmör
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka persilja
ca 100 g smör
En nypa cayennepeppar

Hacka vitlök och persilja, och blanda med smör och cayenne. Rulla ihop det i bakplåtspapper eller smörpapper och lägg in i kylskåpet så att det stelnar.

Stek baconet och lägg åt sidan.
Skär en ficka i varje kycklingbröst. Gör fickan på baksidan, bakom den lösa flärpen, om denna finns kvar på filén. Då blir det enkelt att stänga igen!
Fyll fickorna med smör och upphackad bacon och stäng kycklingen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg mjöl i en skål, vispa ägg i en annan och fyll den tredje med ströbröd eller panko, salt och peppar i ströbrödet.
Bryn kycklingen runt om i olja och en klick smör, krydda med salt och svartpeppar. Lägg dem i en ugnsform. Kycklingen är färdig när innertemperaturen visar 72°C, tar ca. 15 minuter.

Servera med vad du vill! Jag hade rotfruktsmos och dressad babyspenat med olivolja och citronsaft.

Receptinspiration!

Rotfruktsmos
700 g potatis
150 g morot
150 g palsternacka
2 msk smör
1 dl crème fraiche
salt och vitpeppar

Börja med att skala och skär palsternacka, morot och potatis i bitar. Koka i saltat vatten tills de mjuknat. Häll av potatisen och mosa den med en potatisstöt eller handmixer tills det är lite bitar kvar. Rör i crème fraiche, smör och smaka av med kryddor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.