Lövbiffswok med bambuskott

4 portioner 
400 g lövbiff
salt & svartpeppar
2 msk ljus soja
3/4 tsk bikarbonat
1/2 msk majsstärkelse
olja till stekning

1 morot
1/2 rödlök
1 liten paprika, röd eller både gul och röd
200 g bambuskott
1/4 – 1/2 zucchini (beror på storlek)

Till såsen:
3/4 dl sweet chili
1 1/2 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
3/4 dl vatten
chili om du vill ha mera hetta

Gör så här:
Strimla lövbiffen. Marinera i ljus soja, majsstärkelse, bikarbonat, salt & svartpeppar. Ställ åt sidan i ca 20 minuter.
Dela rödlöken i klyftor, skär ner paprikan, morötterna & zucchini, välj storlek. Ställ åt sidan.

Blanda allt till såsen i en skål.

Hetta upp en stekpanna med olja, stek lövbiffen några min. Lägg på en tallrik åt sidan.
Mer olja i pannan – stek morötterna lite först, fortsätt med rödlök, paprika och zucchini tills de fått stekyta. Tillsätt de skjölda bambuskotten.
Häll över lövbiffen och vänd runt.
Häll över såsen & låt puttra i några minuter.
Servera med ris eller nudlar.
Tips! Fryser in bambuskott om det blir över.

Receptinspiration: matochmarang_ Insta

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.