Ugnsbakad falukorv med potatismos

4 – 5 portioner
500 g falukorv av god kvalité

1/2 lök, hackad
10 cm purjolök, strimlad
1 liten röd paprika, tärnad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 kvisttomater som skållas och tärnas
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap, ev mer
2 msk smör att fräsa i
salt & svartpeppar, grovmalen

1 1/2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost

Ugn: 200 grader ca 20 minuter.

Gör såhär:
Skålla tomaterna i kokande vatten någon minut, ta bort skalet.
Fräs lök, purjo, paprika och vitlök. Tillsätt tomatpurén som får fräsa med en stund innan de tärnade tomaterna och dijonsenap tillsätts. Salta och peppra. Låt puttra en stund.

Skär korven i skivor och rada i en ugnsform. Bred på fyllningen och sist osten.

Potatismos
800 g mjölig potatis, skalad
25-50 g smör
1 1/2 dl mjölk
salt och peppar

Skala och koka potatisen till moset. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut. Mosa potatisen med elvisp, tillsätt smör och mjölk, värm. Vispa till ett fluffigt mos och smaka av med salt och peppar.

Receptinspiration av Mannerström som skar en skåra längs hela korven där han la fyllningen och la osten ovanpå.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.