
4 portioner
1 fläskfilé, ca 600g
Smör att steka i
Salt och svartpeppar
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond eller 1 köttbuljongtärning
1 dl vitt vin (matlagningsvin funkar bra)
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 – 2 tsk torkad dragon (mer efter tycke och smak)
1 1/2 msk vetemjöl blandat med lite vatten
1 1/2 krm chilipeppar
1 knippe gräslök eller 1/2 liten ask fryst gräslök (35 g)
Gör så här:
Putsa och skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra och bryn dom i smör på båda sidor. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och blanda runt i pannan. Häll i grädde, vin, vatten, kalvfond, dragon och chilipeppar. Rör om. Blanda redningen och tillsätt lite åt gången tills du får önskad tjocklek på såsen. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Precis innan du ska servera rör du i gräslöken. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt puttra en liten stund.
Servera med ris och en god sallad.
Receptinspiration: Kyckling_mama