Mexikansk fläskfilé

4 portioner
1 fläskfilé eller 3-4 kycklingfiléer
Smör att steka i 
Salt och svartpeppar 

2 1/2 dl grädde 
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond eller 1 köttbuljongtärning
1 dl vitt vin (matlagningsvin funkar bra)
1 pressad vitlöksklyfta 
1 msk tomatpuré
1 – 1 1/2 tsk torkad dragon (ev mer)
1 msk vetemjöl blandat m lite vatten 
1- 1 1/2 krm chilipeppar 
1 knippe gräslök eller 1/2 liten ask fryst gräslök (35 g)

Gör så här:
Putsa och skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra och bryn dom i smör på båda sidor. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och blanda runt i pannan. Häll i grädde, vin, vatten, kalvfond, dragon och chilipeppar. Rör om. Blanda redningen och tillsätt lite pö om pö tills du får önskad tjocklek på såsen. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Precis innan du ska servera rör du i gräslöken. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt puttra en liten stund.

Servera med ris och en god sallad.

Receptinspiration

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.