Köttfärsröra med duchessepotatis


Duchessepotatis, 4 portioner
750 g potatis, skalad
1 dl grädde
2 äggulor
3 msk smör
salt & peppar

Ställ ugnen på 225 grader.
Koka potatisen och slå av vattnet, mosa med elvisp och arbeta in smör, grädde, äggulor och kryddor. Lägg moset i en spritspåse och spritsa, eller klicka ut moset runt plankans kanter.
Jag brukar låta moset svalna innan.

Köttfärsröran
1 liten finhackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 paprika, kan uteslutas
500 g köttfärs
smör
2 msk tomatpure
2 dl creme fraiche eller grädde
2 msk oxfond+ 1 dl vatten
2 msk chilisås
(chili explosion, Santa Mariakrydda)
1/2 tsk timjan, torkad
salt & peppar

1 dl riven ost till gratinering

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och lägg i köttfärsen ev i omgångar. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Vänd ner tomatpure, crème fraîche, fond, chilisås & kryddor & låt sjuda upp.

Spritsa eller klicka ut moset längst kanterna i en form och lägg sedan köttfärsröran i mitten. Strö över ost och gratinera i 10- 15 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.

 Jennys matblogg med lite ändringar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.