Ugnstorsk med bacon

3-4 portioner
450 g vit fisk tex. torsk eller sej
salt och peppar
1/2 gul lök eller 1 bananschalottenlök
1 stor vitlöksklyfta
140 g bacon
2 dl créme fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk hackad fryst/färsk dill
1 msk hackad fryst/färsk persilja
1 msk hackad fryst/färsk basilika
1 dl riven ost, gratängost

Gör så här:
Här hade jag djupfryst tinad torskrygg. Lägg fisken i smord ugnsform.
Krydda med salt och peppar.

Strimla och stek baconet, låt sedan överflödigt fett rinna av.
Tärna lök och vitlök och stek mjuk i lite rapsolja utan att ta färg.
Blanda övriga ingredienser, tillsätt den stekta löken och baconet.
Obs! Behövdes inget mera salt, ost och bacon innehåller mycket salt.
Bred smeten över fisken.

Ugn: 200 grader
Baka i ugnen ca 15-20 minuter (beroende på tjocklek) tills fiskens innertemperatur är 52-54 grader.

Servera med pressad eller kokt potatis, gröna ärter och rårivna morötter.

Recept!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.